29.10.07

Zapatero i l'efecte nul de l'abstenció

Darrerament s'està parlant molt de l'impacte que una elevada abstenció a Catalunya podria tenir a les properes eleccions espanyoles, previstes pel març de 2008. Sobretot perquè Catalunya ha estat sempre un feu electoral del PSOE, i amb tot el que està caient darrerament alguns apunten a un possible càstig electoral dels catalans a Zapatero.
L'enquesta publicada avui a La Vanguardia desvetlla un escenari contradictori, però altament probable. D'una banda, una clara pèrdua de confiança dels catalans en el govern espanyol i en la figura del seu president, José Luis Rodríguez Zapatero. Però de l'altra, un augment en el nombre de diputats socialistes a Catalunya, que guanyarien posicions en detriment d'ERC.
El PSC-PSOE probablement guanyi representants al Congrés dels Diputats, però perdrà milers de vots que, mancats d'alternativa, engreixaran la taxa d'abstenció. Tal és la gravetat de la crisi de la classe política que ens assola. Tots els partits catalans, tots sense excepció, perdran desenes de milers de vots obtinguts el 2004.
El març de 2008, només una opció no perdrà suport electoral: l'abstenció.
José Montilla, President de Catalunya, afirmà el passat 29 de maig que molts catalans no votaven perquè es conformaven amb la situació política existent. No puc estar-hi més en desacord.

Imatge: abc.es

Etiquetes de comentaris: , , , , , , , ,