30.1.07

CiU no vol governar Barcelona

Falten menys de quatre mesos per a les eleccions municipals. En el cas de la ciutat de Barcelona, el principal favorit a guanyar-les torna a ser el PSC. Sobretot després de l’encertada mesura de col·locar a Jordi Hereu en el lloc de Joan Clos.
A Barcelona, l’aritmètica fa molt improbable que PSC, ERC i ICV no tornin a formar govern. Només han de sumar 21 dels 41 regidors del Consell Municipal per a formar una majoria. En l’actualitat sumen 25 regidors (15 de PSC, 5 d’ERC i 5 d’ICV), una diferència folgada sobre CiU (9) i PP (7).
La pre-campanya de Xavier Trias (CiU) es va apagar de forma abrupta el mateix dia de setembre que va transcendir el nomenament de Joan Clos com a ministre d’indústria, comerç i turisme. La marxa de Clos va suposar tota una punyalada contra l’estratègia electoral convergent. L’alcalde més impopular de la història recent de Barcelona era el rival més vulnerable, i l’estratègia de Trias girava al voltant de la necessitat de retirar a Clos del seu càrrec.
Però no deixa de sorprendre’m que quatre mesos després de la marxa de Clos, i sobretot tenint en compte la dolorosa victòria a les eleccions catalanes, CiU no hagi concentrat tots els esforços de la seva maquinària política i electoral a la ciutat de Barcelona. Tinc la sensació de que Xavier Trias i Artur Mas han donat aquestes eleccions per perdudes abans d’hora. Un símptoma evident de la greu crisi que travessa CiU.
Hereu pot ser un bon alcalde, en un proper post n’explicaré les raons, però encapçala una llista que porta gairebé tres dècades governant Barcelona (des de 1979). Vint-i-vuit anys! Aquest ja és una raó de pes per a desitjar que es produeixi un canvi en la direcció política del consistori barceloní. L’alternança política, sempre i quan es produeixi de manera civilitzada, és una bona manera d’oxigenar les dependències de les administracions públiques.
Però m’atreveixo a afirmar que encara no ha arribat l’hora del canvi a l’Ajuntament de Barcelona. A falta d’alternatives i projectes il·lusionants, serà difícil evitar que els socialistes segueixin manant a la capital de Catalunya fins el 2011.

Imatge: xarxatrias.org

Etiquetes de comentaris: , , , , ,

1 Comments:

At 14:54, Anonymous Anònim said...

Sempre trobaràs una excusa o altra per no haver de votar Ciu, igual que sempre en trobaries alguna per no votar Psc, Pp, Erc o Icv.
Sigues valent! Arrisca! Prou dictadura socialista a BCN!!
Per higiene democràtica cal dir PROU, tal com deies prou al govern convergent després de 23 anys. Cal ser coherent.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home