9.1.07

T4: Drecera cap al final d'ETA

ETA acaba d'anunciar al diari Gara que l'alto el foc permanent del 24 de març de 2006 segueix vigent. Ho ha fet alhora que reivindicava l'atemptat de Barajas i lamentava la mort de les dues persones que dormien als seus respectius cotxes al pàrquing de la T4. Asseguren que no volien matar ningú. No sé si es pot ser més estúpid.
En qualsevol cas, aquesta notícia, unida a la conferència de premsa convocada ahir per Arnaldo Otegi, en la qual va demanar a ETA que mantingués la treva, confirma la meva sospita. L'esquerra abertzale està dividida en aquest moment històric, i la fi del terrorisme etarra està més a prop que mai. Espero que aquest final, tan anhelat per tanta gent, es vegi accelerat per aquesta última bomba.

Contràriament al que molts il·lusos creuen, la futura desaparició d'ETA no acabarà amb el problema basc, però permetrà reconduir-lo cap a terrenys definitivament més assenyats i democràtics. A la independència del País Basc només falta posar-li data. Passaran 10, 25 o 50 anys, però aquesta arribarà.

Imatge: elpais.com

Etiquetes de comentaris: , , ,

8 Comments:

At 13:07, Blogger Emili Manrique said...

Una pregunta Edu,
la ultima frase com es podria argumentar?, hi ha algun mutiu per a que això passi en 10,25,50 o 150 anys?

 
At 13:37, Anonymous Anònim said...

Emili, ja sé que és un pronòstic agosarat, però tinc la sensació de que una majoria de la societat basca optará per la sobirania (quan pugui decidir sobre aquesta qüestió). Ara poden haver-hi molts impediments, i la qüestió etarra complica moltíssim el debat sobre el futur polític dels bascos, però a la llarga em sembla que el País Basc acabará essent un Estat.
No sé quin any passarà això, però crec que passarà aquest segle. I evidentment penso que no serà cap drama per a ningú.

 
At 14:26, Blogger Emili Manrique said...

I jo que tinc la sensació de que si que seria un bon drama.
No em refereixo a la reacció de la resta d'Espanya, si no a que plantejar una solució com aquesta en un pais on la realitat política és tan heterogènea em sembla més que questionable
http://www.20minutos.es/noticia/187938/3/sondeo/gobierno/vasco/

 
At 15:06, Anonymous Anònim said...

A mi em sembla que cada poble hauria de tenir el dret a decidir el seu futur. No seria aquesta la màxima expressió de la democràcia?
Sembla mentida que 30 anys no hagin estat prous per a construir una idea d'Espanya amb la que pugui identificar-se una majoria de la ciutadania.
Les dues Espanyes segueixen existint, amb una bel·ligerància insòlita per cert.
Costa haver d'empassar-se el concepte d'Espanya del PP, tan poc compartit per la majoria de bascos i catalans.
Saps que el Zapatero va guanyar les eleccions de 2004 gràcies als vots que el PSOE va rebre a Catalunya i País Basc?
A Espanya no manen avui Rajoy, Zaplana i Acebes perquè catalans i bascos ho van impedir.
A mi em sembla que el sobiranisme basc i català existeixen i seguiran existint perquè Espanya és dèbil, perquè no ha estat capaç d'inventar-se una fòrmula de país a la qual sumar-se.
I sincerament crec que no queden masses motius per a pensar que les coses canviaran en el futur.

ELECCIONS GENERALS 2004

Resultats Espanya
PSOE: 10.909.687 (+13%)
PP: 9.630.512

Resultats Espanya (sense Catalunya i País Basc)
PSOE: 8.995.399 (+2%)
PP: 8.777.587

Resultats Catalunya + País Basc
PSOE: 1.914.288 (+124%)
PP: 852.925

 
At 16:56, Blogger Emili Manrique said...

Ei!...que veig que has tornat amb forces de les vacances!...m'alegro!!! que ultimament estavem tots ensopits!...On es el Carles!?!...prometo continuar però si escric ara ràpid em sembla que dic alguna vejenada

 
At 17:02, Anonymous Anònim said...

RESPOSTA A LA CRIDA DE L'EMILI, ENCARA CONVAL.LESCENT....

EDU, fes el mateix calcul restant Andalusia, a veure què surt. No siguem demagògics......el que passa és que tú volies ser el LLOP, i no CAMPEROL.....Celebro l'empenta en aquesta entrada d'any. Jo he estat molt absent a finals de 2006, barreja de moltes coses, però espero ara poder a comentar els teus posts amb vosaltres.

 
At 17:05, Anonymous Anònim said...

Per cert, hem caigut en la temptació de tornar a parlar de sobiranisme, una trampa que l'Edu ha posat a la última línia del post. Però el post també parla sobre les sospites d'escissió dins d'ETA i de la possibilitat que l'atemptat el que hagi provocat sigui una pèrdua de credibilitat d'ETA fins i tot dins el mon abertzale. Totalment d'acord amb tú, Edu.

 
At 17:23, Blogger Emili Manrique said...

Si!, bona puntualització. Jo també crec que potser interesant els aconteixements entorn el tema de l'esquerra abertzale i ETA,i per tant tot el procès de pau, en els propers mesos.
A vegades penso que no se qui se l'està jugant més, el PP o el ZP.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home