31.5.07

Són com són

Jordi Portabella va anunciar ahir la seva inesperada decisió de passar a l'oposició i abandonar el govern tripartit de Barcelona.
Ignoro com es resoldrà la crisi, i fins on arribarà ERC aquesta vegada, però crec que la voluntat de Portabella es basa en arguments de pes i, per tant, és possible que superi les moltes pressions que rebrà en els propers dies.
El primer de tots els motius és haver perdut un 45% dels vots obtinguts a Barcelona fa quatre anys. Un càstig sever que ha relegat els republicans a l'última posició, en unes eleccions en les quals el conjunt de formacions progressistes (PSC, ERC, ICV) han perdut un 34% del suport popular rebut a les municipals barcelonines de 2003. En aquestes condicions, i amb l'afegit de l'elevadíssima abstenció (50,4%), Portabella ha trobat motius per a reflexionar sobre el sentit de la seva continuitat en el govern de la ciutat.
El segon motiu, més en clau nacional, és l'important davallada electoral d'ERC arreu de Catalunya. El 27-M, milers de vots d'ERC han anat a parar a CiU i a les CUPs (Candidatures d'Unitat Popular) presentades a desenes de municipis petits i mitjans. Aquests resultats electorals suposen un avís important a l'estratègia política d'ERC, i podrien arribar a qüestionar la conveniència de mantenir els pactes de govern amb el PSC a la Generalitat, a les Diputacions i a molts ajuntaments.
Un altre motiu esgrimit per Portabella, el del desacord en el model de ciutat de Jordi Hereu, és sota el meu punt de vista el més absurd de tots. Sobretot si tenim en compte que Portabella ha ocupat càrrecs destacats en els governs municipals de Joan Clos durant vuit anys.
Veurem com es desenvolupa la situació. De moment, el PSC creu que Portabella es farà enrere i Xavier Trias ha afirmat que Jordi Hereu serà l'alcalde. Però és evident que governar en minoria és la pitjor manera d'exercir el poder.


Imatge: elperiodico.com

Etiquetes de comentaris: , , , , , , ,

1 Comments:

At 21:08, Anonymous Anònim said...

Bona tarda,

Estava donant una ullada per el google i he trobat el teu blog. Mha fet molta gracia i et dire xq... Hem dic Eduard Conti i vic a Barcelona... Savia q existia un altre Eduard Conti a Barcelona q es fill unic i avans anava al club esportiu Bonasport... ets tu¿?
Buenu suposo q et fara gracia la coincidencia, saluts! ja tornare x aqi per veuire contestacions...

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home