10.5.07

A favor del bipartidisme municipal

El proper 27 de maig els barcelonins censats escollirem un alcalde pels propers quatre anys. El guanyador governarà la ciutat fins el maig de 2011.
Per això, penso que tot allò que no sigui votar directament a Jordi Hereu o a Xavier Trias serà, en certa mesura, una fugida d'estudi.
A la pràctica, l'èxit o el fracàs d'un govern el marca el seu lideratge. És a dir, la persona que mana. I això val per un Estat, una comunitat autònoma, una ciutat, una empresa o fins i tot el Banc Mundial.
Per aquest motiu, la principal pregunta que ens hem de fer el 27 de maig quan anem a votar és la següent: Qui vull que sigui el proper alcalde de Barcelona, Jordi Hereu o Xavier Trias?
I un cop ho tinguem decidit, anem al col·legi electoral que pertoqui, agafem la llista encapçalada per un d'aquests dos noms i la dipositem a l'urna corresponent.
No s'hi val això de votar a la Mayol o al Portabella i després passar-se quatre anys criticant soterradament a l'alcalde socialista de torn, i lamentant el model de ciutat. Exercici que perpetren gran nombre de votants i representants d'aquestes dues formacions.
Tampoc no s'hi val allò altre d''haver obtingut un 12,8% dels vots el 2003 i dir que si tornes a ser decisiu reclamaràs el càrrec d'alcalde durant mig mandat. Per la senzilla raó que un candidat amb el 12,8% dels vots, en unes eleccions amb una abstenció superior al 40%, és un candidat que ha obtingut un raquític 7,5% de suport popular real. I si només t'han votat un de cada 14 barcelonins no tinguis la barra de reclamar l'alcaldia.
Un alcalde sense lideratge és un governant dèbil. I la capacitat de lideratge, al marge de ser el principal atribut personal que cal exigir-li a tot polític, és també quelcom que pot veure's reforçat o debilitat pel propi sistema.
I donat que el sistema no afavoreix el lideratge, siguem nosaltres, de moment, aquells que el reforçem. Per això barcelonins, si aneu a votar el 27 de maig, sapigueu que us toca escollir entre dos possibles alcaldes: Jordi Hereu o Xavier Trias.

Imatge: barcelona-on-line.es

Etiquetes de comentaris: , , , , , , ,

2 Comments:

At 20:55, Blogger Emili Manrique said...

jo diria que aquest dies t'has reenamorat de la Galia...

 
At 11:09, Anonymous Anònim said...

... o tal com diuen Sostres i cia aquests dies, es tracta de decidir si votar un socialista que es presenta a Convergència o un convergent que es presenta amb els socialistes.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home