11.10.06

Un altre gol a Barcelona

El ministre de l'interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va explicar ahir que la cimera europea sobre l'habitatge que havia de celebrar-se la setmana vinent a Barcelona va cancel·lar-se després d'una reunió entre la delegació del govern, la Generalitat i l'Ajuntament. El motiu esgrimit per Rubalcaba era el temor a aldarulls per part de grups antisistema, d'acord amb una sèrie d'informes policials que alertàven sobre aquesta possibilitat.
Les administracions catalanes, per la seva banda, van afanyar-se a respondre que Barcelona era una ciutat segura i apte per a celebrar-hi cimeres importants.
Particularment emfàtic va mostrar-se Jordi Hereu, el nou alcalde de la ciutat, que no ignora els efectes que una mesura com aquesta pot tenir sobre la imatge de Barcelona.
El govern català, per la seva banda, va oferir dues versions diferents. La consellera d'interior, Montserrat Tura, va insistir en que la seguretat estava garantida i que, per tant, aquest no era el motiu de la suspensió. El portaveu del govern, Joaquim Nadal, va afegir més informació en afirmar que la coincidència d'aquesta cimera amb l'inici de la campanya electoral catalana era "inoportuna".
A mi aquesta disparitat de justificacions em sembla totalment inapropiada, i les raons esgrimides no em semblen prou sòlides per a suspendre una reunió de la UE. Sobretot si tenim en compte que 25 ministres europeus ja havien reservat un espai a les seves denses agendes per a reunir-se el 16 d'octubre a Barcelona i tractar la delicada qüestió de l'habitatge. Que és, per cert, una de les grans preocupacions de la ciutadania.
Si el motiu és la manca de seguretat que provoquen els grups antisistema, és perquè els poders públics han fet possible que aquests col·lectius se sentin especialment a gust a la nostra ciutat. La pressió policial i judicial sobre ells no és elevada, si la comparem amb la que pateixen a d'altres països, el clima és agradable, i existeix un cert paternalisme institucional que impedeix que els cossos de seguretat entrin en acció per a reprimir els seus actes vandàlics. Anul·lar una cimera europea per la seva culpa és reforçar-los encara més. És, per tant, una irresponsabilitat i una demostració de que la seva estratègia d'intimidació té premi. I que no tenen, doncs, cap motiu per a canviar-la en el futur. Gràcies Rubalcaba.
I si el motiu és el que exposava ahir el conseller Nadal. Si la raó de la cance·lació ha estat la inconveniència de que aquesta reunió coincidís amb l'arrancada de la campanya electoral, aleshores el tema no és menys greu. Tot govern ha de ser capaç de fer front a les crítiques. I si la celebració d'una cimera de ministres de la UE sobre l'habitatge desperta una sèrie de manifestacions públiques per part de la ciutadania, els governs no han de fer altra cosa que respectar-ho.
El que no és de rebut, i el que pot acabar-se girant en contra de les adminsitracions responsables, és desconvocar una reunió com aquesta només sis dies abans de la seva celebració.
A mi em sembla que a Barcelona li han tornat a fer un gol. I a vegades, com amb la crisi de l'aeroport del Prat el passat mes de juliol, tinc la sensació de que juguem sense porter.

Imatge: plus.es

Etiquetes de comentaris: , , , ,

4 Comments:

At 16:04, Anonymous Anònim said...

Alfredo Pérez Rubalcaba: "Más vale prevenir que curar"

(!!!!!!!) Claro, claro, claro. Más vale prevenir que curar......pero la prevención es esto????? Edu, ens han fet un golàs per tot l'escaire. I no sé per què

 
At 19:07, Blogger Emili Manrique said...

Olora fatal...i les justificacions em semblen sincerament massa pobres com per no ser més que una cortina de fum (el que olora, es clar)
per cert, qui ens ha fet un gol?

 
At 14:55, Anonymous Anònim said...

¡Gooooooooool de Españaaaaaaaaaaa!

 
At 18:15, Blogger Emili Manrique said...

Ah!...és veritat!
es que a mi els tatoos em fan certa angunia i més encara als pectorals (buff, i em costa tant elegir el dibuixet)
...me lo has puesto en bandeja Eduardo, jeje

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home