30.6.08

De toros a toreros

Amb quatre catalans titulars (Capdevila, Puyol, Cesc i Xavi), un manxec del Barça (Iniesta), un brasiler amb nom de mític pilot de F1 i un entrenador antimadridista (Aragonés), tampoc cal fer-se mala sang i lamentar el triomf d'Espanya a l'Eurocopa. Més enllà de l'entorn cutre de 'la roja', aquesta era una selecció simpàtica i s'ho han merescut. Amb el valor afegit d'haver-se sabut sobreposar a les múltiples pressions exercides per la Brunete mediàtica madrilenya i pel Santiago Bernabeu, que s'ha passat mesos i mesos clamant '¡Raúl selección!'.
Xavi ha estat anomenat millor jugador del torneig, i Iniesta, Cesc i Puyol han estat inclosos a l'equip ideal (amb Iker, Marchena, Senna, Villa i Torres). La lectura més valuosa d'aquest èxit ha estat -espero- l'enterrament del concepte de 'furia española' que tan poc rendiment havia proporcionat fins el moment. Aquesta equip ha guanyat amb un centre del camp clamorosament creatiu, amb Xavi, Iniesta, Silva i Cesc. L'aposta pel toc i la circulació ràpida de la pilota s'han imposat a la contenció i al muscle. Espanya no ha estat un equip especulatiu i la lliçó pel Barça és impagable. Guardiola, pren-ne bona nota.

Imatge: marca.com

Etiquetes de comentaris: , , , ,

2 Comments:

At 19:05, Blogger carlinhos said...

És igual de cutre l'entorn de la roja com el de Barça, perquè imagino que el del Madrid l'englobes en el de la roja...Jo el dilluns vaig anar a Colón! Com un campió. A rebre'ls, sense prejudicis. A saltar i cridar. A disfrutar en resum d'una cosa que fèia molt de temps que no passava. I en tenia ganes. Moltes. Més encara perquè ha estat quelcom que ha anat augmentant amb el decurs del campionat. Poc a poc. I ha estat ple de detalls molt macos. Però s'han de mirar amb ulls clars (que no verds o blaus).
Les poses al final son poses, tant la de l'Urkullu com la del Puigcercòs. No em costa gaire imaginar-me'ls contents diumenge a la nit, còmplices encara que sigui amb un país veï, mentre altres compren els seus discursos infantils.
CAMPIONS!!! CAMPEONES!!!

 
At 04:10, Anonymous Anònim said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home