14.9.06

Sobre l'estat del món

No us perdeu aquesta presentació de Hans Rosling, professor de salut internacional a l'Institut Karolinska (Estocolm). Rosling és un dels fundadors de gapminder.org, una iniciativa que ha creat una presentació molt entretinguda i il·lustrativa sobre tendències de desenvolupament humà. Milers de dades de Nacions Unides concentrades de manera dinàmica, divertida i pedagògica.
En aquests cas, les dades les aporta el PNUD i són de l'any 2000. Entre les moltes conclusions que se'n poden extreure, tot i posar-se de relleu la gran desigualtat que impera al nostre món, comprovem que des de 1970 el % de pobres s'ha reduit a la meitat i que l'esperança de vida ha augmentat arreu del món (sobretot als països asiàtics). Queda molt camí per a recórrer, moltíssim, i mai no hem de perdre l'actitud inconformista de voler millorar.
Però queda clar que no tot són passes enrere. Que malgrat tots els desastres naturals, guerres i malalties que ens indueixen al desànim per via televisiva, la flama de la creativitat, el progrés i l'optimisme segueix encesa. I que la humanitat no és, després de tot, tan autodestructiva com alguns voldrien.

Imatge: gapminder.org

Etiquetes de comentaris: ,