18.6.06

Vancouver, paradis terrenal

El meu periple canadenc ja ha superat el seu equador. Despres de cinc dies d'intensa feina a Toronto, ahir vaig arribar a Vancouver per a assistir al Forum Urba Mundial de Nacions Unides.
La impressio, des del primer moment, ha estat fantastica. La ciutat de Vancouver es troba en una peninsula situada en una exhuberant bahia, molt a la vora de l'Ocea Pacific. El contrast de l'aigua amb els pics nevats de les Rocky Mountains es unic.
Precisament aqui, a British Columbia, comencen els gairebe 5.000 kilometres que recorre la serralada de les Rocalloses fins a New Mexico (EE.UU.).
Pero mes enlla de les caracteristiques geografiques, Vancouver impressiona per la bellesa i vitalitat dels seus carrers. El centre m'ha semblat un petit Manhattan, ple d'agradables restaurants, bars i botigues. De fet, el downtown de Vancouver es el segon centre mes poblat d'America del Nord (precisament despres de Manhattan).
Ahir vaig sopar al barri de Gastown i avui he passejat per Robson Street i Davie Village. Quin contrast amb l'aburrida ciutat de Toronto!
Una cosa m'ha cridat l'atencio per damunt de tot: l'amplissima presencia de poblacio oriental (japonesos i xinesos) arreu de la ciutat. Un de cada tres habitants de Vancouver son asiatics. I la cosa anira a mes tenint en compte les tendencies migratories i els indexs de natalitat... A Canada, el mandari ja s'ha convertit en la tercera llengua del pais, i nomes cal encendre la TV per a comprovar-ho.
El turisme japones tambe te una presencia ben visible i es un dels mes importants. La distancia aeria entre Toquio i Vancouver no arriba a les 10 hores, nomes el doble de la durada del trajecte Toronto-Vancouver. El resultat de tot plegat es que la majoria dels restaurants son asiatics (sobretot japonesos). Tot un regal per als amants del Sushi!
Tambe resulta especialment significatiu fullejar els diaris i comprovar, a les pagines de contactes, que la majoria de senyores que ofereixen els seus serveis de companyia son orientals! Tindra aixo alguna relacio amb el turisme nipo?
Be, deixem aqui aquesta rapida i superficial visio de Vancouver amb un ultim comentari: com a Barcelona i a tantissimes ciutats del mon, allo que mes preocupa als habitants de Vancouver es l'altissim cost de l'habitatge i la seguretat ciutadana.
En un altre post parlare del profund impacte que ha tingut en la societat canadenca, tan amant de diferenciar-se del seu poderos vei del sud, la desarticulacio fa dues setmanes d'una cel.lula islamista que planejaba realitzar atemptats terroristes a Toronto. Sera que canadencs i americans no son tan diferents?

Imatges: E. Conti

Etiquetes de comentaris: