25.5.06

2029

El matemàtic de la història li va posar data a la sobirania de Catalunya.

Alexandre Deulofeu (1903-1977), va ser farmacèutic, historiador i republicà (va arribar a ser alcalde de Figueres). Avui, un institut d'aquest municipi porta el seu nom.
Es guanyava la vida amb la seva farmàcia de Figueres, però es passava el dia a la rerabotiga desenvolupant la seva tasca d'historiador no acadèmic. La seva gran obra va ser "La matemàtica de la història", un assaig de 22 volums iniciat el 1934 en el qual Deulofeu volia demostrar que totes les civilitzacions i tots els imperis seguien idèntics cicles temporals.
Per això va atrevir-se, entre d'altres moltes coses, a predir el col·lapse de l'imperi soviètic i la caiguda del mur de Berlín (1989), i la consolidació de Xina com un dels grans imperis del segle XXI. També augurava l'inici de la decadència dels EE.UU. a partir de l'any 2000, i el retorn de l'hegemonia alemanya a Europa durant el segle XXI.
El profeta Deulofeu, també va utilitzar la seva teoria matemàtica per a predir que Espanya es convertiria en una Confederació d'Estats independents entre els anys 2029 i 2039. En un procés en el qual, sorprenentment, hi participaria Alemanya.
El personatge té molta substància, i resulta entretingut llegir les seves prediccions. No sempre encertava: va escriure que l'any 2000 Argentina seria una gran potència econòmica mundial. Qui sap, potser fins i tot en això el temps li doni la raó.

Imatge: bohigas.com

Etiquetes de comentaris: ,