19.5.06

"El PP utilitzará el teu no contra Catalunya" (sic.)

No és cap broma. Aquest és l'eslògan que el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha triat per a defensar la proposta d'Estatut que serà sotmesa a referèndum el proper 18 de juny.
Vint-i-set anys després de l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia vigent, l'argument que el PSC utilitza per a convèncer-nos de la necessitat d'aprovar un nou Estatut fa una referència directa al Partit Popular (PP).
El PP! Un partit que a Catalunya va obtenir només un 11,8% dels vots a les darreres eleccions autonòmiques (2003), i un 15,5% a les eleccions generals (2004). És a dir, un partit que no arriba a representar ni a un de cada sis catalans.
Enlloc de buscar un eslògan engrescador, en positiu, el PSC ha apostat per una estratègia de la por en la qual el PP interpreta el paper de Satanàs. Serà perquè l'Estatut que es proposa té una lectura més espanyola que catalana? O potser perquè els líders del PSC no han estat capaços de trobar -després de varis brainstormings- cap frase millor?
En qualsevol dels dos casos, l'error és majúscul.
Zapatero ha estat l'únic líder capaç de fer digerible aquest Estatut, però d'aquí a permetre que la campanya de l'Estatut es faci en clau espanyola... Què s'està coent al PSC? Serà veritat que es prepara la jubilació de la burgesia catalanista (encapçalada per Maragall) a la cúpula del PSC?
I l'eslògan... qui carai se l'ha tret de la màniga? Qui l'ha aprovat? Hem de donar-li la culpa a l'Executiva del PSC? Aquest és el partit que ha de projectar el futur de Catalunya? Un partit polític que un mes abans de la consulta més important dels darrers 30 anys no ens demana que votem 'sí', sino que no votem 'no'?

Imatge: socialistes.org

Etiquetes de comentaris: ,

1 Comments:

At 04:21, Anonymous Anònim said...

totalment d'acord. És realment trist. Aquesta manca d'arguments fa que pensar.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home