17.11.06

Iniesta actuarà al proper film de Woody Allen (N.I.)

Primers detalls sobre la pel·lícula barcelonina del director novaiorquès. El rodatge tindrà lloc a Barcelona l'estiu de 2007.

El jugador del Barça, Andrés Iniesta, és la primera i monumental sorpresa que ha transcendit fins el moment al voltant del film que Woody Allen rodarà el proper estiu a Barcelona.
Iniesta no té cap experiència cinematogràfica, però és coneguda la seva afició per les pel·lícules de terror. "Andresín pot passar-se hores veient devedés de cinema gore", comentava fa uns mesos el seu company d'equip Víctor Valdés.
Es desconeix l'orígen de la insòlita decisió d'Allen d'incorporar a un esportista entre el seu repartiment, però en aquests moments circul·len dues teories.
La versió més consistent assegura que el 8 de març de 2005, a la darrera setmana del rodatge de "Match Point" a Londres, Woody Allen va ésser convidat a presenciar el partit entre el Chelsea i el Barça (4-2). En aquell moment ja s'havien produit les primeres converses entre Allen i la productora catalana Mediapro per a rodar un film a Barcelona, i el llegendari director va apuntar-se el nom d'Andrés Iniesta en una llibreta en veure la devoció que aquest jugador despertava en l'actriu Scarlett Johansson, que l'acompanyava a la llotja d'Stamford Bridge: "Number 24 is so cute!" ("el número 24 és tan mono!"), sembla ser que repetia l'actriu una i altra vegada.
La segona hipòtesi assegura que Miquel Matas, hoteler suburenc i ex president dels Barcelona Dragons, que es trobava a la llotja de l'estadi del Chelsea convidat pel seu amic José Mourinho, entrenador de l'equip anglès, va aprofitar el descans del partit per a presentar-se a Woody Allen. En el transcurs d'aquesta conversa, entre d'altres coses, Matas li hauria explicat al cèlebre cineasta que Iniesta havia interpretat brillantment al nen Nicholas de "Los otros" (Alejandro Amenábar, 2001), i que ho tingués en compte si finalment rodava una pel·lícula a Barcelona.
Sigui com sigui, el cas és que finalment Andrés Iniesta serà un dels actors d'aquest film que definitivament es rodarà a la capital catalana. Encara no se'n coneixen masses detalls, però sí que la història estarà ambientada als anys cinquanta, i que girarà al voltant d'un jove músic de jazz, Tete (Andrés Iniesta), que viu un seguit de desventures a partir del moment en el que coneix a una violinista de l'Orquestra del Liceu. L'actriu principal encara no està decidida. Les dues finalistes són Penélope Cruz i Scarlett Johansson, que inicialment no formava part d'aquest projecte però que en els darrers mesos ha estat pressionant a Allen per a poder treballar amb Iniesta.

També se sap que el saxofonista Llibert Fortuny, molt admirat per Woody Allen, està donant classes particulars al jugador del Barça perquè l'actuació del futbolista-actor sigui més creïble.
El FC Barcelona, per la seva banda, no només no ha posat cap obstacle a la cessió d'Iniesta sinó que ha animat al jugador a acceptar l'oferta. La única condició, això sí, ha estat que totes les escenes on apareix es rodin durant el mes de juliol, per a evitar interferències amb la temporada i amb la pretemporada de l'equip.
En un principi, el 90% del salari que cobri Iniesta per a fer aquesta pel·lícula serà cedit a Unicef, i el restant 10% es dedicarà a restaurar la Plaza Mayor de Fuentealbilla (Albacete), localitat d'orígen del futbolista.

Imatges: yimg.com,

Etiquetes de comentaris: