6.11.06

Carod opta per Montilla, que serà president

Carod va anunciar ahir a la nit que PSC, ERC i IC-V reeditaran el tripartit, i que només quedaven alguns serrells per a donar-ne tots els detalls a la ciutadania. El número 1 d'ERC acabava així amb les incerteses que havia aixecat la seva trobada de dissabte amb Artur Mas, quan el líder de CiU li va posar sobre la taula una espectacular oferta per a formar un govern nacionalista.
Ara ja és pot dir, si no hi ha un cataclisme polític que ho impedeixi, que José Montilla serà el 128è president de la Generalitat de Catalunya, i que el controvertit tripartit tindrà una segona oportunitat.
Els tres socis de govern estan disposats a donar-li a la legislatura 2006-2010 un accent molt social i menys identitari, i s'han conjurat per a actuar amb la màxima cohesió per a garantir l'estabilitat de l'executiu.
No és difícil imaginar-se la preocupació amb la que el PSOE seguirà les primeres passes d'aquest tripartit 2.0. Tampoc ho és visualitzar a alguns líders del PP celebrant la notícia, i calculant els vots que els donarà arreu de l'Estat la presència de Carod en un govern socialista. Com també és previsible l'extrema frustració que crearà en Artur Mas i les files de CiU aquesta derrota, i la vendetta que aquesta formació començarà a cuinar contra els socialistes, amb el punt de mira posat en les properes Eleccions Generals.
No serà un govern fàcil de gestionar. Els reptes als que s'enfronta Catalunya avui són majúsculs, l'estat d'ànim per a fer-hi front no és precisament òptim, i la pressió externa perquè l'empresa fracassi serà molt gran. Per això, si PSC, ERC i IC-V se'n surten, serà perquè ho hauran fet molt bé. Espero de tot cor que així sigui.

Imatges: elperiodico.com, diarioadn.com

Etiquetes de comentaris: , , , ,

3 Comments:

At 23:15, Blogger Emili Manrique said...

Bona nota en la primera gestió. Felicitar-nos probablement perque el nom per a nou president i nou govern de la Generalitat no ha sigut fruit d'un altre llarg capítol de teleserie als que estàvem acostumats.
Espero fervorosament que aquesta sigui la nova realitat política per als propers quatre anys.

 
At 08:16, Anonymous Anònim said...

El pròxim cop que es presentin tots 3 junts i deixin de fer-nos perdre el temps:
P.A.L.L.A.S.S.O.S.

 
At 14:28, Anonymous Anònim said...

Al debat de TV3 ja va quedar bastant clar que el tripartit es reeditaria si sumava 68 escons, i també va fer-se evident la soledat de CiU. No crec que ningú que hagi votat a PSC, ERC o IC-V pugui sorprendre's per aquesta aliança. L'Artur Mas ha jugat fort però no li han sortit els números i li ha fallat l'estratègia.
De tota manera, més enllà de la formació del nou govern, tots els partits polítics haurien de realitzar una profunda autocrítica: Catalunya, la mare de l'Estat de les autonomies, ha vist com els seus partits rebien un contundent cop de càstig per part dels electors (abstenció + vots en blanc + vots nuls + Partido de la Ciudadanía).
Seria bo que en prenguéssin nota i tornéssin a guanyar-se a la gent. No serà una empresa gens fàcil, però ha de ser la seva primera prioritat.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home