13.7.06

Israel: així, no

"La força és el dret de les bèsties" (Juan Domingo Perón)

Aquesta vegada s'han passat. La gestió de la crisi de l'hostatge israelià s'està resolent de mala manera, amb una escalada de violència irracional.
L'exèrcit israelià va començar castigant a Gaza. Ara estan bombardejant el Líban, un país sobirà.
S'obre una nova etapa de quasi guerra a Orient Mitjà. França ja ha recolzat la petició del Líban de convocar al Consell de Seguretat de Nacions Unides.
Però servirà de poc. Israel té carta blanca, i l'Àliga Sam seguirà sobrevolant la regió mirant cap a una altra banda (Iraq i Iràn).
El Líban, un petit país que porta anys lluitant per a deixar enrere dècades de guerra civil i que per mitjà de l'exemplar reconstrucció de la seva capital (Beirut) havia començat a recuperar la seva fe en el futur. Un país que semblava estar superant el traumàtic magnicidi de Rafik Hariri, gràcies a la retirada de l'exèrcit sirià de territori libanès.
Els nombrosos i poderosos advocats defensors que té Israel arreu del món sempre troben arguments per a justificar les barbaritats bèl·liques comeses pel govern israelià. S'alimenten, en part, dels arguments naïf que sovint justifiquen la raó palestina desde punts de vista acrítics, i de les salvatges accions d'alguns extremistes palestins.
A l'hora de posicionar-se en favor d'un o altre bàndol, l'observador trobarà arguments contundents en favor de jueus i palestins, però no podrà negar la desigualtat de mitjans (polítics, econòmics i militars) existent en aquest conflicte.
La força és el dret de les bèsties, va dir el general Perón per a condemnar els afusellaments del 9 de juny de 1956. I només sobre una sentència com aquesta podrà, algun dia, edificar-se un futur en pau a Orient Mitjà.

Imatge: elmundo.es

Etiquetes de comentaris:

2 Comments:

At 13:42, Anonymous Anònim said...

Edu. La veritat es que no es que aquest cop s'han passat, ja porten molt de temps passant-se. Ataquen objectius civils, es carreguen tota la infrastructura civil i maten a families senceres. Per mi no val la pena ni parlar de l'estat d'israel o el suport dels EEUU, el que hem rebenta es la fantotxada de la UE que no fa res davant d'aquest genocidi. Algu em pot dir quina es la feina del Solana? Em comptes d'anar tant a Iran es podia passar per Israel. En fi, una desgracia.

 
At 10:27, Anonymous Anònim said...

Estic totalment d'acord. Fins que Europa no tingui una política exterior amb personalitat pròpia, conflictes com el d'Orient Mitjà seguiran depenent del rol dels EE.UU., i això no resulta precisament tranquilitzador.
A vegades penso que Europa no vol fer-se gran i assumir les seves responsabilitats. Crec que s'hauria de perdre menys temps en Constitucions Europees de pà sucat amb oli, i dedicar molts més esforços a reforçar el paper d'Europa al món.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home